Vi bygger en BygdeBastu!

Posted by Röstånga Utvecklings AB 0 Comments

Genom åren har idén att bygga en mobil bastu i Röstånga diskuterats – och nu är det dags att bygga den! En rullande bygdebastu på ett släp som är tillgänglig för alla och flyttas runt till olika platser och ställen!

Hur ska den se ut? Hur ska den skötas? Vad har vi för olika traditioner, erfarenheter och historier kring bastubad – för hälsan, eller som mötesplats? Hur kan vår gemensamma Bygdebastu kroka arm med dessa och hur gör vi den till hela bygdens bastu?

Under de första tre veckorna i september har vi bjudit in artisten Britt Jürgensen och den kringresande byggaren Graham Stanford att facilitera både bygget och processen kring den rullande bastun. Utanför Konsthallen på Billingevägen kommer en tillfällig verkstad och mötesplats skapas för att tillsammans designa, bygga och samla foton och historier till “Bastubladet”. Det blir workshops, filmvisning och korvgrillning (om vädret tillåter!).

Vill du engagera dig i byggandet eller dela med dig av en bra bastuhistoria? Har du idéer eller tankar kring design eller funktioner? Sväng förbi konsthallen i början av september eller hör av dig till bygdebastu@ruab.org! Vill du följa processen och få löpande information om vad som händer – gilla Röstånga Bygdebastuns Facebooksida. Det blir kul detta!

Tack till Leaders Kreativa Idéer NV Skåne och Goethe Institut Schweden som möjliggör för oss att tillsammans skapa BygdeBastun.

    

Comments are closed.